In onze agenda houden we je op de hoogte over onze openingstijden, evenementen en open dagen.

Gedurende het jaar is onze wijngaard zoveel mogelijk open, maar wij zijn wel afhankelijk van het weer.
Maandag t/m Woensdag: Gesloten
Donderdag: Open van 12:30 tot 17:00 (in de maanden van mei/juni/juli/augustus/september)
Vrijdag: Open van 13:00 tot 17:00 (Niet in December en Januari)
Zaterdag: In de ochtend zijn de vrijwilligers aan het werk. Als het hek dan open staat ben je welkom!
Zondag: Open van 12:30 tot 17:00
(in de maanden van mei/juni/juli/augustus/september)

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dag op onze wijngaard te beleven. Neem hier contact op om naar de mogelijkheden te vragen.

Evenementen op de agenda:

Wat: Glühwein-gaard
Wanneer: Zaterdag 10 en zondag 11 december
Van 15:00 tot 19:00


Beleef de winter op de wijngaard!
In de winter is de wijngaard normaal gesproken in een diepe slaap. Deze twee dagen staan in het teken van de wijngaard in de winter.
Geniet van Glühwein bij knapperend vuur, van warme snacks en natuurlijk onze wijnen. De kinderen kunnen lekker knutselen en schilderen.
Natuurlijk ook de gelegenheid om ideeën op te doen voor kerstgeschenken.

Wat: Lancering van de nieuwe wijn
Wanneer: Zondag 27 november
Van: 14:00 tot 17:00

Proef de nieuwe wijn!
Zondag 27 november lanceren we onze nieuwe wijnen. We hebben twee nieuwe wijnen. Een mooie rode wijn met een volle smaak en een nieuwe witte wijn.
Voor deze wijnen hebben we de samenwerking gezocht met Chateau Amsterdam en kunnen we nu echt spreken van een lokaal product. We zijn erg trots op het resultaat.
Via info@wijngaard-zonnestraal.nl horen we graag of je komt.
Ook als het regent zijn we er deze dag. We hebben een mooie witte tent opgezet waar je overdekt kan proeven.

Wat: Hemelse Wijndag
Wanneer: Donderdag 18 mei

Van 12:00 tot 19:00

Kom met Hemelvaartsdag naar de wijngaard. De ranken krijgen langzaam blaadjes na een lange winter. Langzaam gaat het er prachtig uitzien. Zoek een fijne plek uit op de wijngaard en geniet van onze heerlijke wijnen onder het genot van een heerlijk hapje.

Onze vorige evenementen

Wat: Wijngaard Zonnestraal diner “Le Primeur”
Wanneer: vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober

Het is zover! Het eerste wijngaard diner gaat van start.

Op 14 en 15 oktober 2022 organiseert Wijngaard Zonnestraal in samenwerking met Wild Brood het eerste wijngaard diner van 2022. Vanaf 16.30 uur heten we op zowel 14 en 15 oktober 30 gasten welkom om aan te schuiven aan dit diner op Wijngaard Zonnestraal. Op deze twee dagen serveren wij onze wijnen en laten wij u kennis maken met de wijngaard. Wild Brood is een rondreizend pop-up restaurant (www.wildbrood.nl). Met de gerechten die worden geserveerd wordt het verhaal van een locatie verteld. Wild Brood gaat verder dan een gewoon bord eten en geeft je een totaal belevenis op een geweldige locatie. Een stukje theater met een knipoog. Rauw, met gevoel en dicht bij de oorsprong.
Rond 18.00 uur starten we met een korte tour door de wijngaard om dan rond 18.30 aan te schuiven aan de lange prachtig gestylde tafels van Wild Brood. Deze zijn gevuld met heerlijke gerechten geïnspireerd door de wijngaard.
Wat is het menu?
Dat blijft nog een verrassing… Maar het wordt een heerlijke bourgondische en tikje “decadente” avond. Met warme kruidige geuren, een robuuste setting en vooral veel sfeer maken we dit event tot een prachtige ervaring.
Wil jij bij dit unieke wijngaard diner aanwezig zijn? Boek dan nu je ticket Hier
Tickets
Tickets zijn €89 per persoon (incl. 2 flessen wijn en een 4-gangen verrassingsdiner). De ticketprijs is excl. boekingskosten.
Locatie
Wijngaard Zonnestraal
Rading 105
1231 KC Loosdrecht
Belangrijk
Er wordt buiten gekookt. Het is dus raadzaam warme kleding aan te trekken en dekens mee te nemen. De wijngaard maakt het iedereen zoveel mogelijk naar de zin met een mooi aangeklede en verwarmde tent.
Op de wijngaard zijn naast wijn ook andere drankjes verkrijgbaar.
Ben je Vega?
Mail na het boeken je naam en met hoeveel Vega’s je komt dan kunnen we hier rekening mee houden. Ons e-mailadres is info@wildbrood.nl
Heb je een allergie?
We proberen in ons menu zoveel mogelijk rekening te houden met allergieën. Is je allergie ook gebaseerd op sporen? Dat is voor ons erg lastig… Wij werken veel met gluten en noten en omdat we op locatie werken kunnen we niet uitsluiten dat dit voor mensen met een allergie gewaarborgd is. Onze excuses voor het ongemak.
Ben je Veganist?
Deze avond is helaas niet geschikt voor mensen die veganist zijn.
Annulering?
Kan je om wat voor reden dan ook niet komen? Wij rekenen op jou en kunnen helaas je ticketprijs niet terugstorten. Onze events zijn alleen mogelijk als iedereen die een ticket koopt ook komt. Niet alleen voor de sfeer maar ook financieel. Kan je echt niet komen? Dan raden we jou aan om je ticket aan iemand anders te geven.
Het event gaat onverhoopt niet door…
Zijn we genoodzaakt het evenement om welke reden dan ook te annuleren? Dan storten wij de betaalde ticketprijs van €89 per persoon terug (helaas kunnen we de boekingskosten van de ticketservice niet terugstorten).