Mooi Werk

Onze wijngaard zou nergens zijn zonder de inzet van onze fantastische vrijwilligers. Met een groep van ongeveer 20 personen onder leiding van wijnmaker Dik Beker,  zorgen zij ervoor dat Wijngaard Zonnestraal draait. Ook op open dagen – die soms wel zo’n 300 bezoekers trekken – zijn de vrijwilligers onmisbaar. Met de hulp van geïnspireerde ervaren wijnmakers zijn zij over de jaren heen steeds meer bedreven in de verschillende werkzaamheden op de wijngaard.

Vrijwilliger Han Verhoef woont al bijna 30 jaar tegenover de huidige Wijngaard Zonnestraal, en weet nog goed hoe het voor hem begon. “Toen hij [Alfred] in 2015 bezig was de eerste stokken te planten, ben ik bij hem binnen gelopen en heb ik al pratende kennis genomen van zijn plannen. Ik leerde een charismatische en gepassioneerde man kennen met een drive om er iets moois van te maken en hier zijn pensioentijd door te brengen. Ik ben vervolgens gebleven, niet om mijn pensioentijd door te brengen, maar om te helpen als vrijwilliger.” Nu Alfred de (wijn)stok heeft overgedragen, kan de wijngaard alsnog rekenen op hun trouwe inzet. “… we willen graag voortzetten wat wij van het begin mee hebben helpen opbouwen”.

Als beloning voor het werk met snoeien, opbinden, het verwijderen van scheuten en het plukken en persen van druiven worden er gedurende het jaar voor onze vrijwilligers verschillende activiteiten georganiseerd, zoals barbecues, wijnproeverijen en etentjes

Wordt ook vrijwilliger

Wil je ook vrijwilliger worden en je steentje bijdragen aan de Nederlandse wijnbouw? Meld je dan hier aan via: info@wijngaard-zonnestraal.nl en we nemen contact met je op. Vanaf maart kun je ook op zaterdagochtend om 09:30 langskomen en je aanmelden bij een van de vrijwilligers die aan het werk is.

“Een aantal van onze belangrijke vrijwilligers”

Cees

Elske

Flora

Han

Hans

Henri

Ingrid

Irma

Jan

José

Rob

R.I.P.